SST Software – Maatwerk software Enschede
Facebook Instagram LinkedIn

Waarom een onafhankelijke software audit belangrijk is voor beter inzicht in je software

Een software audit is een onafhankelijke en grondige controle van je software om te zien hoe het gesteld is met de kwaliteit. Het doel van zo’n audit is om mogelijke problemen of inefficiënties te ontdekken, voordat deze grotere gevolgen hebben. Het geeft je inzicht in de kwaliteit, hoe veilig, schaalbaar en onderhoudbaar de software is.


In de praktijk zien we verschillende aanleidingen voor een audit, zoals twijfels over de kwaliteit of een onafhankelijke audit bij een overname van software.

Waarom een onafhankelijke software audit belangrijk is voor beter inzicht in je software

de voordelen van een onafhankelijke software audit

Een onafhankelijke software audit biedt een frisse en objectieve blik op de staat van je software. Dit helpt bij het identificeren van blinde vlekken die je interne team of leverancier misschien heeft gemist. Door de audit te laten uitvoeren door een externe partij, krijg je eerlijke feedback over verbeterpunten en risico's die anders verborgen zouden blijven.

hoe een software audit verborgen problemen aan het licht brengt

Veel problemen in software zitten diep verborgen en zijn moeilijk te herkennen zonder een uitgebreide analyse. Een software audit spoort deze problemen op, zoals inefficiënte code, beveiligingslekken of slechte schaalbaarheid. Door deze mogelijke problemen te identificeren, kun je grote storingen of extra kosten in de toekomst voorkomen.

wat kun je verwachten van onze software audit?

Onze software audit geeft je een helder rapport met bevindingen over de huidige staat van je software. Dit zorgt ervoor dat je software klaar is voor groei en toekomstige veranderingen. Meer informatie over de criteria de we minimaal meenemen in een audit, vind je hier.

de impact van een software audit op de toekomst van je bedrijf

Een software audit helpt je om problemen vroegtijdig aan te pakken, wat leidt tot minder onverwachte kosten en downtime in de toekomst. Door je software op tijd te verbeteren, kun je de groei van je bedrijf beter ondersteunen en voorkom je dat technische problemen je plannen vertragen. Dit maakt een software audit een waardevolle investering voor je bedrijf op de lange termijn.

Bram Wenting

Bram Wenting is mede-eigenaar van SST Software en SST Labs. Lees zijn blogs.

Volg Bram

welkom oplossing

Cookies zijn nodig voor het contact-formulier. Toon cookiemelding

velden gemarkeerd met een * zijn verplicht