SST Software – Maatwerk software Enschede
Facebook Instagram LinkedIn

machine learning & AI

In deze snel veranderende wereld van Machine Learning & AI is het interessant om te bekijken hoe deze technieken kunnen worden ingezet om efficiëntie te verhogen of service te verbeteren.

lees meer

Technieken

AI bestaat er in vele soorten en maten, maar de gedachte erachter bestaat uit het zelfstandig kunnen, leren, beslissen en uitvoeren van taken door machines (software dus). Daarmee kun je dus bijvoorbeeld gesproken taal interpreteren (NLP), objectdetectie- en classificatie uit beeld toepassen, het maken van waardevolle schattingen op basis van data (regressie – denk aan bijvoorbeeld het inschatten van benodigde tijd om een taak uit te voeren), het verdelen van ruwe data in categorieën (clustering), en deze intelligente methoden toepassen op concrete taken zoals bijvoorbeeld efficiënter programmeren.

AI

Er zijn verschillende technische mogelijkheden om relatief laagdrempelige machine learning & AI in te zetten. Een van de voorbeelden is het API-platform van OpenAI, met hun bekendste toepassing ChatGPT. Met de API’s van OpenAI is het mogelijk om een breed scala AI-oplossingen te realiseren.

Machine learning

Machine Learning is een onderdeel van AI wat gebruik maakt van slimme algoritmen waarmee, door te leren van data, dynamische modellen geproduceerd kunnen worden om een breed scala aan problemen op te lossen. De brondata die het model gebruikt om te leren, is dus ontzettend belangrijk. Voor een heel aantal taken, zoals regressie, classificatie en een aantal NLP-taken, is het daardoor van belang dat data goed gestructureerd en gelabeld is, voor een zo hoog mogelijke outputkwaliteit.

Data Engineering

Data engineering is een belangrijke steunpilaar voor kunstmatige intelligentie (AI). Denk aan het bouwen van een huis: de AI is het huis zelf en data engineering is de fundering. Data engineers werken met grote hoeveelheden informatie. Ze zorgen ervoor dat deze informatie goed en begrijpelijk is voor AI-systemen. Zonder deze goed geordende informatie, kunnen AI-systemen niet goed werken. Dus, data engineering helpt om AI beter en slimmer te maken.

blogs over machine learning & AI

Welkom vraag

Cookies zijn nodig voor het contact-formulier. Toon cookiemelding

velden gemarkeerd met een * zijn verplicht