SST Software – Maatwerk software Enschede
Facebook Instagram LinkedIn

software ontwikkeling

Wij leven van technische uitdagingen. Daarom ontwikkelen wij al meer dan 20 jaar innovatieve software voor ambitieuze startups, snelgroeiende scale-ups en leidende grown-ups.

neem contact op

Welkom techniek

Wij hebben specialisten op het gebied van diverse programmeertalen en ontwikkelomgevingen en kiezen daarom per klant en project de meeste geschikte taal en omgeving voor software ontwikkeling. We werken uitsluitend met gangbare en actuele technieken. Daarbij maken we zo veel mogelijk gebruik van zogenaamde Long Time Support versies.

Zo kan de software na ontwikkeling zo lang mogelijk worden voorzien van veiligheidsupdates. Bij aanvang van het project selecteren wij de op dat moment meest recente LTS-versies van de programmeertaal, databasesoftware, ontwikkel framework en serversoftware.

Medewerker gefocust software aan het ontwikkelen in kantoorruimte

Brede variëteit software ontwikkeling

Wij ontwikkelen een grote diversiteit aan software-oplossingen. Zoals o.a. native mobiele applicaties, webapplicaties, CPQ’s/productconfiguratoren en industriële applicaties. Soms ontwikkelen we ook embedded software. Software ontwikkeling doen we gebaseerd op de behoefte van de klant, zo (her)ontwerpen wij altijd de juiste software op maat.

We zijn daarbij volledig thuis in de wereld van wearables, randapparatuur en overige industriële hardware zoals PLC’s & PCB’s. Zo ontwikkelen wij regelmatig ook zeer specialistische software, met name binnen het domein van industriële automatisering.

Twee medewerkers overleggen lachend over software ontwikkeling

Breng complexiteit tot eenvoud terug

Het is onze kracht om tijdens de software ontwikkeling technische complexiteit tot eenvoud terug te brengen. We komen snel tot de kern en pakken de meest uiteenlopende software vraagstukken op een effectieve manier aan. Daar hebben we onze werkwijze op ingericht.

Software ontwikkelen doen we voor klanten uit de meest uiteenlopende branches. Enkele branches zijn: Retail, Logistiek, Mobiliteit & Industrie. Het zijn klanten die willen innoveren, professionaliseren of juist stabiliseren. Afhankelijk van de levensfase van deze ondernemingen, zorgen wij ervoor dat de juiste software aansluit bij de doelstellingen.

SST Software medewerker met bril lacht in de camera

Mobiele applicaties

Als echte nerds verliezen wij de ontwikkeling van mobiele applicaties niet uit het oog. Sterker nog, we ontwikkelen al jaren voor een breed spectrum aan nationale & internationale klanten mobiele applicaties en PWA's. Allemaal applicaties die uitsluitend in het mobiele domein voor specifieke toepassingen worden ingezet. Vaak ook op het snijvlak met hardware. Als echte software nerds verliezen we ook de ontwikkeling van mobiele applicaties niet uit het oog. Sterker nog, we ontwikkelen al jaren voor een breed spectrum aan nationale & internationale klanten. De software die we voor hen ontwikkelen zijn vooral mobiele applicaties en PWA's. Allemaal applicaties die uitsluitend in het mobiele domein voor specifieke toepassingen worden ingezet. Vaak ook op het snijvlak met hardware.

We zijn altijd op de hoogte van de nieuwste mobiele technologieën. We werken dagelijks met platform-specifieke talen zoals Java, Kotlin of Swift en hebben ervaring met het ontwikkelen van apps in Flutter.

Full‑service software ontwikkeling

Wij zijn de technische partner vanaf de eerste strategische verkenning en de software ontwikkeling tot en met beheer en onderhoud. Ook al staan kwaliteit en techniek voorop, we gaan nooit voorbij aan de bedrijfsdoelstellingen. Gevoel voor business is in ons team van powernerds dan ook ruimschoots aanwezig.

Software engineering

Omdat wij leven voor technische uitdagingen, en echte software engineers zijn, hebben we ook bijna programmeertaal in de vingers. Dus wij zorgen voor de beste architectuur- en technologiekeuzes. We bekijken per klant en opdracht wat hier de beste keuzes zijn.

We zijn daarbij ook volledig thuis in de wereld van wearables, randapparatuur en overige hardware. We nemen daarbij jouw bestaande applicatielandschap in acht om tot de best mogelijke integrale oplossing te komen.

Herontwikkelen

Naast software ontwikkeling from scratch, door- of herontwikkelen wij ook graag software. Daarbij nemen wij niets zomaar over, want het blindelings overnemen van bestaande functionaliteit of slechts in een nieuw jasje gieten van de bestaande software is een gemiste kans. Een duidelijke visie is vereist.

Het door- of herontwikkelen van bestaande software is een uitgelezen kans om te innoveren en meer waarde te creëren voor eindgebruikers. Wij adviseren daarom altijd om, voordat er wordt gestart met software ontwikkeling, eerst de software opnieuw te gaan ontdekken. Neem een stap terug en verricht samen met ons een pragmatisch vooronderzoek.

We onderzoeken samen o.a. wie de huidige software gebruikt en hoe ze dat momenteel doen. Er wordt gekeken naar welke functionaliteiten primair zijn, maar ook naar welke functionaliteiten weinig of niet gebruikt worden. En misschien nog wel de belangrijkste vraag: waarom is dit zo?

Software ontwikkelen

De hele ontdekkingsreis van idee tot software ontwikkeling (of herontwikkeling) leggen wij samen vast in een pragmatisch document. We beschrijven daarin zowel de huidige situatie als de gewenste situatie, welke technieken en aanpak we adviseren en wat de verwachte kosten voor de (her)bouw zijn.

Pas daarna gaan wij aan de slag met de software ontwikkeling. Of het door- of herontwikkelen van bestaande software. Zo voorkomen wij samen met jou de valkuilen van alle functionaliteiten van de oude software of werkwijze volledig nabouwen. We benutten samen deze kans om een duidelijke visie en strategie op de software te ontwikkelen en dat als basis te laten dienen voor de (her)ontwikkeling.

Deze manier van werken scheelt een hoop frustratie, maar vooral ook ontwikkelkosten. Het levert moderne software op die precies doet wat het moet doen.

Software ontwikkeling doe je samen met ons!

cases

Welkom vraag

Cookies zijn nodig voor het contact-formulier. Toon cookiemelding

velden gemarkeerd met een * zijn verplicht