SST Software – Maatwerk software Enschede
Facebook Instagram LinkedIn

onze
tijdlijn

SST bestaat meer dan 20 jaar. We geven graag een inkijkje in de reis die we als organisatie tot nog toe mochten maken.

onze tijdlijn

oprichting

De oprichting van Students Solutions Twente als spin-off van de Universiteit Twente is een feit. Hans Schaap en Vincent Hoogsteder zijn als BIT -en Telematica-studenten de founders van SST. SST is in de eerste jaren een studentenbedrijf waar technische studenten als bijbaan software ontwikkelen.

2001

Bram

Een van de huidige twee eigenaren Bram neemt SST over. Het idee is al snel om van SST een volwassen softwarebedrijf te maken en het studentikoze imago voorzichtig los te laten. Specialisaties aanbrengen in het dienstenaanbod en focussen op techniek. De naam wordt ook veranderd in SST Software.

2011

fulltimers

De eerste fulltimers worden aangenomen! Daniel en Mike. Zij werkten eerst als student bij SST maar gaan beiden na het succesvol afronden van hun opleiding fulltime aan de slag bij SST. Een mijlpaal in het bestaan van SST! En het leuke is, beiden werken nog steeds bij SST.

2014

Rick & WAME

Een belangrijk jaar in de geschiedenis van SST waarbij twee gebeurtenissen eruit springen. Zo is Rick mede-eigenaar geworden. Hij is o.a. verantwoordelijk voor new business development. Als tweede is tegen het einde van dat jaar collega-software bedrijf WAME BV overgenomen. Daardoor groeide SST in één klap met vijf personen tot in totaal 17 personen.

2018

nieuw kantoor

In 2019 groeien we met alle stappen die we hadden gezet weer uit ons jasje. Het is tijd voor een groter kantoor. Dit resulteert in een verhuizing naar onze huidige locatie. Eerst een indrukwekkende verbouwing in de zomer, alvorens we in oktober onze intrek nemen.

2019

nieuwe visuele identiteit

Onze nieuwe visuele identiteit is in maart een feit! Deze hebben we groots gelanceerd met o.a. een volledig nieuwe website, een bus die de rest van het jaar met onze opvallende reclame door Twente rondrijdt en indrukwekkende merchandising zoals o.a. bedrukte sokken, doppers en bad-eendjes.


Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een ontwikkelclub met 27 professionals.

2021

een nieuw begin

Voor Kamiel was het na 10 jaar SST tijd om nieuwe wegen te gaan bewandelen. Bram en Rick hebben zijn aandelen overgenomen en zijn nu met zijn tweeën eigenaar van SST. Ze kijken alledrie terug op een mooie tijd en hoe ze dit punt in goede overeenstemming hebben bereikt.


Bram en Rick gaan gezamenlijk verder en zullen op volle kracht blijven doorbouwen aan SST. Samen met Menno hebben zij ook de dagelijkse leiding in handen.

2022

SST Labs

1 mei 2023 hebben wij onze spin-off SST Labs gelanceerd! Een technisch innovatielab gericht op het ondersteunen van organisaties in de vroege fase van innovatie. Binnen SST Labs ontwikkelt een multidisciplinair team op het snijvlak van software, hardware, mechanica én design.


Het is de plek waar we op laagdrempelige wijze samen met onze klanten innovaties verkennen, valideren en realiseren. Door het ontwikkelen van prototypes brengen we kansrijke ideeën tot leven.

2023

welkom oplossing

Cookies zijn nodig voor het contact-formulier. Toon cookiemelding

velden gemarkeerd met een * zijn verplicht