SST Software – Maatwerk software Enschede
Facebook Instagram LinkedIn

Het ontwikkelbudget gaat mee met verandering

Stilzitten kan ik niet. Als ik knel- en verbeterpunten tegenkom, ga ik op zoek naar oplossingen. Zo heb ik gemerkt dat innovatie en budgettering elkaar bij softwareontwikkeling behoorlijk in de weg kunnen zitten. Ik zie bovendien dat het gemis aan voortschrijdend inzicht het succes van innovatieve projecten teniet kan doen. Langzamerhand ontstond dan ook het idee om met een ontwikkelbudget te gaan werken. Een aanpak die voor duidelijkheid moet zorgen, inzicht geeft en flexibiliteit biedt.

Het ontwikkelbudget gaat mee met verandering

Specificeren of ruimte voor verandering bij softwareontwikkeling.

Je staat aan de start een nieuw ontwikkelproject en staat tegelijkertijd voor een dilemma: je moet het budget opstellen, maar je weet nu al dat jouw markt en de omstandigheden snel veranderen. Vooraf alle specificaties tot in detail uitwerken geeft weliswaar zekerheid over de kosten. Alleen knaagt het nu al aan je omdat je weet dat je nooit alles van tevoren kunt weten. Behoeftes veranderen, technieken en mogelijkheden veranderen. En wat jij uiteindelijk wil is software die bijdraagt aan jouw ambities en je in geen enkel opzicht afremt doordat het over een tijdje misschien nét niet helemaal voldoet. We komen dit spanningsveld bij SST Software regelmatig in de praktijk tegen.

Je wilt je niet laten afremmen door software die net niet helemaal voldoet.

Het ontwikkelbudget speelt precies op deze uitdagingen in. Ik leg hieronder verder uit hoe het je ruimte geeft voor verandering en tegelijkertijd zekerheid biedt.

Het ontwikkelbudget

Van tevoren spreken we een vast maandelijks (jaarlijks) ontwikkelbudget met je af. Daarbij bepaal je eerst in hoofdlijnen wat je op wilt leveren, zoals een webapplicatie met responsive design of een mobiele app. Vervolgens vertalen we dit naar een bedrag per maand, dat per maand kan verschillen. Jij als klant bepaalt samen met ons het zwaartepunt in de betreffende maand: zet je bijvoorbeeld in op het schrijven van een functioneel ontwerp, pure ontwikkelcapaciteit of juist op innovatie en tijd om te brainstormen. Of misschien kies je ervoor om technologische innovaties tegen het licht te houden.

Onderdeel van deze aanpak is:

  • Je ontvangt elke week of twee weken een rapportage;
  • We beheren samen met jou de backlog;
  • We werken op basis van een duidelijke roadmap.

Je weet van tevoren wat je elke maand kwijt bent en wij garanderen dat je over onze kennis en capaciteit kunt beschikken in de betreffende maand op basis van de afspraken.

Waarom deze manier van werken bij SST?

Het werken met een ontwikkelbudget past perfect binnen de SST-aanpak. Het biedt jou overzicht en inzicht. Een van onze gedachtes erachter is dat je weet waar je aan toe bent en de regie houdt, zonder dat het je te veel tijd gaat kosten. Uiteindelijk willen we op een effectieve manier werkende software opleveren die past bij de behoefte van onze klanten en jouw bedrijfsdoelstellingen. En wel zo dat jij je aandacht kunt richten op je eigen bedrijfsvoering - op het behalen van jouw doelen.

Het ontwikkelbudget zorgt voor overzicht.

Het ontwikkelen van software vraagt vaak om voortschrijdend inzicht. Inzicht waar geen ruimte voor is als je alles van tevoren helemaal afbakent. Bovendien kost het soms veel tijd om alles in de voorfase tot in detail uit te zoeken, waar je niet altijd op zit te wachten. Doordat je met het ontwikkelbudget gaat werken, heb je de ruimte om je wensen, behoeften en specificaties bij te stellen onder invloed van nieuwe ontwikkelingen. Die van jou, je klanten, de software zelf of die eventuele veranderende randvoorwaarden aan het project eisen.

Van idee naar werkelijkheid.

Het idee is werkelijkheid geworden. We hebben deze manier van werken intussen met een aantal van onze klanten opgepakt en de flexibiliteit die het biedt lijkt beide kanten goed te bevallen. Ik zie dat dit een werkwijze is die past bij dynamische organisaties die in hectische omgevingen actief zijn, maar ook startups en bedrijven die graag meer en sneller op nieuwe ontwikkelingen willen inspringen.

Contact

Als je meer wilt weten over het ontwikkelbudget, kom dan een keer langs voor een kop koffie, bel 053-7440066 en vraag naar mij, of stuur een mail naar [email protected].

Rick Koenders

Eigenaar | SST Software BV | software development partner | 30 professionals.

Volg Rick

welkom oplossing

Cookies zijn nodig voor het contact-formulier. Toon cookiemelding

velden gemarkeerd met een * zijn verplicht