SST Software – Maatwerk software Enschede
Facebook Instagram LinkedIn

API & integraties

Of er nou een API ontwikkeld moet worden die jouw data of software ontsluit of systemen geïntegreerd moeten worden, wij hebben de ervaring om dit te realiseren.

lees meer

Technieken

Er zijn verschillende technische mogelijkheden om een API te ontwikkelen. Of het nou REST, SOAP of GraphQL betreft, wij hebben er ruime ervaring in.

Enerzijds in het ontwikkelen van een interne API op jouw software of het implementeren van Partner API’s om jou software te koppelen aan software van andere leveranciers of partners.

Oplossingen

Met een eigen API of het implementeren van partner API’s kunnen complexe oplossingen worden gerealiseerd. Benieuwd naar wat voor soort toepassingen wij ervaring mee hebben?

Koppeling met boekhoudpakketten

Een veel gestelde vraag aan ons is of het mogelijk is om software te koppelen aan een nieuw boekhoudprogramma. Door een koppeling te realiseren tussen eigen maatwerk software en een standaard boekhoud-oplossing, kunnen we bijvoorbeeld gebruik maken van Master-data die in het boekhoudpakket aanwezig is. Zo voorkomen we een dubbele administratie van gegevens. Daarnaast kunnen we bestel- of voorraadinformatie ook weer terugkoppelen via dergelijke koppelingen, zodat de informatie up-to-date is en het reguliere facturatieproces kan worden gevolgd.

Binnen de boekhoud-wereld hebben we onder anderen ervaring met Exact, Simplicate en AccountView.

E-commerce-koppelingen

Voor diverse e-commerce platformen maken we veelvuldig gebruik van Partner API’s om bepaalde functionaliteiten te ontsluiten. Dit gaat onder anderen om API’s ten behoeve van het ondersteunen van betalingen zoals Mollie, het ontsluiten van verzendingen/carriers met OceanInsights, MyParcel en Sendcloud en het verzenden van transactionele mails met MailGun.

Dataverrijking

Vaak kunnen API’s ingezet worden om data te verrijken. Dit zorgt ervoor dat data kan worden voorzien van extra eigenschappen om het zo beter bruikbaar te maken voor het gewenste doel van een klant. Dit kunnen publieke, kosteloze API’s zijn of API’s waarop je je abonneert op een deel van de data. Zo kunnen X-/Y-coördinaten bij locaties worden gezocht, kun je kadastrale informatie ophalen of voorraadinformatie worden opgehaald bij een leverancier om je eigen voorraden up-to-date te houden. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een API voor. Is er nog geen API? Dan kunnen we die ook voor je ontwikkelen!

PowerBI

Voor je wat kunt met je data, moet het wel ergens zichtbaar zijn. Dit kan bijvoorbeeld met PowerBI. Wij zijn niet de partij die jouw PowerBI Dashboard inricht/visualiseert, maar wél de partij die jouw databronnen koppelt en verrijkt met ontbrekende informatie en deze in een PowerBI-ready omgeving plaatst. Vervolgens kun je zelf aan de slag met jouw PowerBI!

SAP

Vanuit SST zijn wij geen SAP-specialisten, maar hebben we wel regelmatig met SAP-teams samengewerkt om een tweeweg integratie op te zetten. Dit onder anderen in een productieomgeving waar SAP verantwoordelijk was voor het volledige order- en inventorymanagement en het door ons ontwikkelde MES, ofwel Manufacturing Execution System vanuit deze integratie de te produceren orders ontving die in de fabriek geproduceerd moesten worden. Zodra de orders waren verwerkt door het MES, volgde vervolgens weer de overdracht vanuit de fabriek naar SAP voor verzending en betaling.

Wat kan een API voor jou betekenen?

Door onze ruime ervaring kunnen we jouw organisatie goed adviseren over wat er mogelijk is met interne API’s, hoe we jouw applicaties met elkaar kunnen integreren of hoe we jouw data kunnen verrijken.

Graag wisselen we hier van gedachten over met je. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

blogs over API & integraties

Welkom vraag

Cookies zijn nodig voor het contact-formulier. Toon cookiemelding

velden gemarkeerd met een * zijn verplicht