SST Software – Maatwerk software Enschede
Facebook Instagram LinkedIn

welkom informatie beschik­baarheid

Wij hebben voor Velda een iPad app ontwikkeld waarmee het volledige verkoopproces van buitendienstmedewerkers wordt ondersteund.

uitdaging

uitdaging

Complete en actuele informatie voor buitendienstmedewerkers overal beschikbaar maken zodat zij verkopen kunnen registreren.

vooruitgang

Met slimme synchronisatie oplossingen ook op locaties met slecht of geen internet snel kunnen werken.

impact

Met actuele gegevens de buitendienst­medewerkers optimaal ondersteunen in het verkoopproces.

uitdaging

Buitendienstmedewerkers gingen vroeger vaak op pad met uitgebreide catalogi, een laptop, demomateriaal, etc. Naast hoge kosten, zorgde dit ervoor dat de verkoper niet altijd de actuele informatie tot zijn of haar beschikking had. Er was geen inzicht in de aanbiedingen of voorraden en bestellingen moesten handmatig worden doorgegeven aan collega’s. Dit moest beter kunnen.

Aan SST Software de uitdaging om een iPad app te ontwikkelen waarmee de buitendienstmedewerkers over alle informatie beschikken vanuit één app. Tijdens verkoopgesprekken is snelheid van groot belang, zowel grote hoeveelheden data als videobestanden moeten direct kunnen worden getoond. Daarom was het van belang een snel werkende oplossing te maken.

vooruitgang

vooruitgang

De ontwikkelde iPad app maakt gebruik van een geoptimaliseerd synchronisatieproces. Hierdoor hebben de buitendienstmedewerkers altijd zowel bestaande als nieuw toegevoegde data tot hun beschikking. Daarnaast worden wijzigingen van de gebruiker verzonden zodra er een goede verbinding is.

Bij de eerste versie van deze app is extra aandacht gegeven aan het verkoopproces van de medewerkers van Velda. Een verkoper moet op een natuurlijke manier een klant kunnen adviseren. Medewerkers zijn daarom individueel geïnterviewd om alle belangrijke werkwijzen te achterhalen en te kunnen implementeren in de app. Hierdoor is de app volledig op maat gemaakt voor het team van Velda.

impact

1

besturingssysteem

Er is een native iOS app ontwikkeld, geschikt voor de iPad.

4

talen

De app is beschikbaar in het Nederlands, Duits, Frans en Engels.

2000+

artikelen

De app bevat in totaal ruim 2000 artikelen waarmee de buitendienstmedewerkers offertes kunnen maken.

10 jaar+

in gebruik

De app is inmiddels al meer dan 10 jaar naar alle tevredenheid in gebruik.

impact

Doordat complete en actuele informatie voor buitendienstmedewerkers overal beschikbaar is via de app, kunnen zij makkelijker verkopen registreren en fijner hun werk doen. Met de digitale informatie kunnen ze klanten gerichter adviseren. Door het geoptimaliseerde synchronisatieproces kunnen bestellingen daarnaast sneller en foutloos worden verwerkt.

services

team Velda

Menno
Ruud
Kevin

Welkom vraag

Cookies zijn nodig voor het contact-formulier. Toon cookiemelding

velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

cases