SST Software – Maatwerk software Enschede
Facebook Instagram LinkedIn

welkom op­ti­ma­li­sa­tie

We hebben een werkpakketplanner gebouwd die TenneT helpt om een betrouwbare elektriciteitsvoorziening te leveren aan ruim 41 miljoen eindgebruikers.

uitdaging

uitdaging

Een intelligente tool ontwikkelen voor het plannen van de groeiende hoeveelheid projecten.

vooruitgang

Door middel van een wiskundig model het volledige werkpakket berekenen.

impact

Optimaal beheer van het projectportfolio van een netbeheerder voor 41 miljoen eindgebruikers.

uitdaging

TenneT staat voor grote uitdagingen bij het plannen van haar groeiende hoeveelheid projecten. Er spelen tal van omgevingsfactoren en er zijn veelal complexe afhankelijkheden met andere projecten en netsituaties. Bovendien is de capaciteit van kritische resources beperkt. Deze en vele andere factoren maken het plannen van het werk, zowel onderhoud als nieuwbouwprojecten, tot een buitengewoon tijdrovende en lastige puzzel.

SST Software heeft samen met partner CQM een werkpakketplanner gebouwd die de puzzel slimmer en sneller maakt. Daarmee kan TenneT meer projecten uitvoeren en haar strategische keuzes doorvoeren in de bepaling van haar projectportfolio.

vooruitgang

vooruitgang

De door SST en CQM ontwikkelde intelligente tool berekent door middel van een wiskundig model het optimale werkpakket. Dit is gebaseerd op de gevraagde en beschikbare resources. De uitdagingen zijn nu eerst succesvol beproefd in een prototype. Deze wordt vervolgens doorontwikkeld naar een volwaardige superintelligente en gebruiksvriendelijke tool.

De tool stelt gebruikers in staat om specifieke KPI’s mee te geven bij de berekening van het werkpakket. Zo kan de impact van strategische keuzes direct doorgerekend worden. De werkpakketplanner geeft door middel van een score aan in hoeverre het gelukt is om zo optimaal mogelijk projecten in te plannen. TenneT kan hierdoor veel sneller en beter haar optimale werkpakket bepalen op basis van haar strategische keuzes.

impact

41 miljoen

eindgebruikers

Een werkpakketplanner die zorgt voor de levering van een betrouwbare electriciteitsvoorziening aan 41 miljoen eindgebruikers.

3 sprints

voor een werkend prototype

Een werkend prototype in slechts 3 sprints.

1

programmeertaal

De software is in Java ontwikkeld.

1

wiskundige library

De software is geïntegreerd met een wiskundig optimalisatiemodel.

0

koppelingen

Het is vooralsnog een standalone applicatie, zonder koppelingen met overige applicaties.

impact

TenneT draagt zorg voor een betrouwbare en ononderbroken elektriciteitsvoorziening aan ruim 41 miljoen eindgebruikers. TenneT speelt tevens een centrale rol bij de energietransitie. Haar werkpakket is daardoor groeiende. De werkpakketplanner die wij voor hen hebben gebouwd, helpt bij het optimaal beheren van haar projectportfolio en levert zo een belangrijke bijdrage in de maakbaarheid van het werkpakket. Een succesvolle samenwerking heeft geresulteerd in een mooi resultaat waar wij trots op zijn en waar TenneT bijzonder tevreden mee is.

diensten

SST diensten in deze case

team TenneT

Menno
Daniël
Melcher
Tim

welkom oplossing

Cookies zijn nodig voor het contact-formulier. Toon cookiemelding

velden gemarkeerd met een * zijn verplicht