SST Software – Maatwerk software Enschede
Facebook Instagram LinkedIn
Software voor MES, conveyor systeem en SAP integratie

welkom MES

We hebben voor een beursgenoteerde retailketen met ruim 8000 winkels wereldwijd en meerdere eigen productielocaties een compleet nieuw Manufacturing Execution System (MES) ontworpen en ontwikkeld. Met de implementatie van dit specifieke MES heeft de productielocatie in Portugal meer grip op het productieproces.

uitdaging

uitdaging

Een compleet nieuw MES op maat ontwikkelen, inclusief het aansturen van de lopende banden en de integratie met warehouse- en order software.

vooruitgang

Een nieuw en gebruiksvriendelijk MES, volgens de laatste technische standaarden. Met verbeterde mogelijkheden voor nieuwe functionaliteiten is het systeem toekomstbestendig.

impact

Een efficiëntere productiecapaciteit, verminderde handmatige interventie, vereenvoudigde lijn- en workstation-configuratie, en een verbeterde eindproductkwaliteit.

Software voor Manufacturing Execution System

uitdaging

Bij een fabriek is het essentieel dat de productiecapaciteit optimaal wordt benut. Met diverse productielocaties in Europa, had deze retailketen een locatie die op een verouderd Manufacturing Execution System (MES) draaide. Om bij de productielocatie in Portugal grip te krijgen op het productieproces en de kwaliteit van de output te verhogen, was een nieuwe MES noodzakelijk. .

Aan SST de uitdaging om een MES op maat te ontwikkelen, afgestemd op de werkwijze in de fabriek. Daarbij was het niet enkel de taak om de software voor de productielijn te ontwikkelen, maar ook om ervoor te zorgen dat de integratie met de nieuwe warehouse- en order software SAP via SAP PI soepel zou verlopen. Parallel aan de ontwikkeling van het nieuwe MES, werd namelijk SAP SAP EWM & SAP ECC geïmplementeerd door de klant. Hiermee werd de verzameling van de juiste masterdata en de verrijking daarvan ook een uitdagend proces.

vooruitgang
Maatwerk manufacturing software

vooruitgang

Het nieuwe MES dat we hebben ontwikkeld, het conveyor-systeem én de integratie met SAP creëren grip op de kwaliteit van het productieproces. Er is meer controle op de ruim 40 parameters van een order voordat deze de fabriek in wordt gestuurd. Daarnaast is een order gedurende het hele productieproces nauwkeurig te volgen middels sensoren en scanners en kunnen extra controles worden ingebouwd. Eventuele re-routing van orders is nu eenvoudig uit te voeren.

Om een passende MES en goede integratie met SAP mogelijk te maken, hebben we nauw samengewerkt met de klant, de medewerkers in de fabriek en de overige SAP development-teams. Aan de hand van een uitgewerkte architectuurtekening, hebben we een agile ontwikkelproces doorlopen met tussentijdse testfeedback en voortdurende verfijningen. Ook on-site hebben we regelmatig getest met de hardware van de productielijn. Het plan van aanpak opzetten van deze testdagen naast het continue productieproces was ook onderdeel van ons takenpakket. Dit leverde belangrijke informatie op die de livegang van het MES heeft versoepeld.

impact

20.000

orders

Per week worden ruim 20.000 orders geproduceerd op de productielocatie.

5

koppelingen

Het MES is geïntegreerd met 5 andere systemen.

50

personen

Het projectteam bestond uit 50 personen.

4

programmeertalen

Java, Javascript, Python en Beckhoff PLC software.

60

gebruikers

Dagelijks werken 60 personen met de ontwikkelde systemen.

8

applicaties

In totaal zijn er 8 applicaties ontwikkeld.

Conveyor belt software

impact

Dankzij het nieuwe MES en de integratie met SAP heeft de productielocatie in Portugal nu veel meer grip op het productieproces. Hierdoor kunnen specifieke ordertypes bijvoorbeeld efficiënter worden verdeeld over de fabriek en worden doorgestuurd naar de juiste machines en werkstations. Het conveyor-systeem is geoptimaliseerd voor meer intelligentie, en het is nu ook eenvoudiger om hardware uit de productielijn te halen voor het oplossen van storingen, zonder negatieve invloed op de productie. De efficiënte distributie van orders en slimmere hardware-integratie hebben geleid tot een optimale benutting van de productiecapaciteit en verbeterde kwaliteit van het eindproduct.

services

team MES

Bram
Daniel
Mark
Daisy
Kevin
Mike
& vele anderen

Welkom vraag

Cookies zijn nodig voor het contact-formulier. Toon cookiemelding

velden gemarkeerd met een * zijn verplicht