SST Software – Maatwerk software Enschede
Facebook Instagram LinkedIn

welkom erkenning

Wij hebben voor het Nederlands Gebarencentrum haar database en aanverwante applicaties herontwikkeld waardoor 30.000 gebaren toegankelijk zijn gemaakt voor organisaties en individuen.

uitdaging

uitdaging

30.000 gebaren voor het grote publiek eenvoudig beheersbaar maken door het Nederlands Gebarencentrum.

vooruitgang

Met moderne technieken vanuit één applicatielandschap een grote hoeveelheid data efficiënt beheren.

impact

Erkenning, bereikbaarheid én inzichtelijkheid van de Nederlandse Gebaren Taal bij het grote publiek.

uitdaging

Het Nederlands Gebarencentrum stond voor grote uitdagingen. De centrale database met alle gebaren en aanverwante applicaties waren sterk verouderd en hevig aan vervanging toe. Ze boden niet de mogelijkheden om bij te blijven met de veranderende wensen van NGC en de groeiende vraag van gebruikers om eenvoudig online toegang te hebben tot alle gebaren.

vooruitgang

vooruitgang

Om erachter te komen hoe we alles weer up-to-date zouden krijgen, hebben we eerst de gewenste situatie visueel inzichtelijk gemaakt. Vervolgens is een roadmap vastgelegd zodat de totale herontwikkeling gefaseerd kon worden uitgevoerd.

Daarna hebben we een volledig hernieuwde datastructuur ontwikkeld. Met die basis hebben we een toekomstbestendig applicatielandschap ontwikkeld. Deze bestaat o.a. uit een nieuwe website, webshop, beheeromgeving voor NGC en onderliggende applicaties, (inclusief interne API's, layers en koppelingen met boekhoudkundige pakketten). Samen met de nieuwe inlogmethoden die we hebben geïmplementeerd is de Nederlandse Gebarentaal nu op een gebruikersvriendelijke manier eenvoudig bereikbaar voor haar gebruikers en tevens eenvoudig te beheren door NGC.

impact

16.000

gebaren

Een responsive Online Gebarenwoordenboek met 1000 gratis gebaren en met abonnement ruim 16.000 gebaren uit NGT (Nederlandse Gebarentaal).

2

talig

Een tweetalige website (NGT/Nederlands) en webshop voor alle (digitale en fysieke) producten van NGC.

1

database

Een volledige vernieuwde, uitgebreide, ge-herstructureerde database met beheeromgeving.

API's

verbinden

Een volledige vernieuwde Maak Je Eigen Gebarenboekje. Meerdere API's om gebaren te ontsluiten en applicaties te verbinden.

beheer

single sign on

Single Sign On- en accountmanagementlaag voor eenvoudiger gebruik, beheer én uitbreiding van inlogmethoden.

impact

Doordat de applicaties en daarmee de Nederlandse Gebarentaal nu voor meer consumenten en organisaties beschikbaar is, ontstaat een betere erkenning. Voor NGC ontstond tevens een beter inzicht in het bewerken van de gebaren, de structuur van organisaties en de afname van abonnementen. Dit heeft geresulteerd in een betere positie als organisatie.

Naast dat er op gebied van gebruiksvriendelijkheid voor het grote publiek enorme stappen zijn gemaakt, biedt het dus ook nieuwe commerciële mogelijkheden voor NGC.

diensten

SST diensten in deze case

team NGC

Bram
Rick
Mike
Melcher
Ruud

welkom oplossing

Cookies zijn nodig voor het contact-formulier. Toon cookiemelding

velden gemarkeerd met een * zijn verplicht