SST Software – Maatwerk software Enschede
Facebook Instagram LinkedIn

welkom brein­training app

Wij hebben voor de Universiteit Twente, Saxion, MST en Tactus verslavingszorg de Brein de Baas app herontwikkeld waardoor alchoholverslaafden zelf hun brein kunnen trainen en onderzoekers direct inzage krijgen in de meetresultaten.

uitdaging

uitdaging

De Brein de Baas app herontwikkelen naar een stabiele versie met geoptimaliseerde functionaliteiten voor een betere gebruikerservaring en betrouwbare meetresultaten.

vooruitgang

Met moderne technieken, zowel voor Android alsmede iOS, de Brein de Baas app native herontwikkeld.

impact

Een stimulerende app voor alchohol­verslaafden om hun brein te trainen in het minderen van alcoholgebruik.

uitdaging

De samenwerkingspartners van de Brein de Baas app stonden voor een grote uitdaging. De Brein de Baas app draait op zowel Android alsmede iOS en is gekoppeld met een separate beheeromgeving. Het doel van de app is het stimuleren van alcholverslaafden om training- en meetsessies te doen, gericht op het ontmoedigen van hun alcoholgebruik. Tegelijkertijd moet de app onderzoekers inzage geven in de progressie van cliënten/patiënten om de gebruikersresultaten te kunnen gebruiken voor onderzoeksdoeleinden. De functionaliteiten van de app lieten te wensen over en om tot een stabiele versie te komen die betere gebruikerservaring en betrouwbare meetresultaten biedt, moest de app worden herontwikkeld.

Aan SST Software de uitdaging om middels moderne technieken een betrouwbare, stabiele app voor Android en iOS te herontwikkelen in combinatie met een slimme API-koppeling tussen de apps en de centrale beheeromgeving. Niet geheel onbelangrijk zijn daarnaast de optimalisatie van de gebruikers flow door de integratie van on boardings elementen en motiverende elementen tijdens trainingssessies.

vooruitgang

vooruitgang

Door de snelle en betrouwbare Android en iOS app die we hebben ontwikkeld kunnen de samenwerkingspartners van Brein de Baas de onderzoeksgegevens snel exporteren en verwerken. Door de gebruiksvriendelijkheid en motiverende elementen worden gebruikers geprikkeld om frequent hun brein te trainen om alcoholgebruik te minimaliseren.

Om dit mogelijk te maken, heeft SST Software met de modernste technieken een stabiele architectuur neergezet om op basis daarvan de native app te herontwikkelen. De herontwikkeling maakt het mogelijk om alles te managen binnen één centrale beheeromgeving en nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen die inspelen op toekomstige behoeften.

impact

2 apps

herontwikkeld

Voor de Brein de Baas app zijn twee versies ontwikkeld; voor zowel voor Android als iOS werkt de app optimaal.

1

centraal beheersysteem

Één omgeving waarin de afbeeldingen, gebruikers en instellingen kunnen worden beheerd.

API-

koppelingen

Er is een API-koppeling gerealiseerd tussen de Brein de Baas app met de centrale beheeromgeving.

afbeelding

configurator

Op basis van de configuratie-instellingen in de beheeromgeving kunnen gebruikers via de app een selectie maken van welke alcoholische en niet-alcoholische afbeeldingen ze willen gebruiken tijdens training/meetsessies.

impact

Door een snelle en betrouwbare app, kunnen gebruikers zelfstandig regelmatig trainen en zichzelf stimuleren in het minderen van het drinken van alcoholische dranken. De Brein de Baas app geeft gebruikers daarin de vrijheid om te trainen wanneer dit hen het beste uitkomt.

Via de app houden onderzoekers, begeleiders en de samenwerkingspartners allemaal direct inzage in de resultaten en kunnen de gegevens voor eigen disciplines worden gebruikt.

diensten

team Brein de Baas

Freddie
Leonie

Welkom vraag

Cookies zijn nodig voor het contact-formulier. Toon cookiemelding

velden gemarkeerd met een * zijn verplicht