SST Software – Maatwerk software Enschede
Facebook Instagram LinkedIn

welkom Fietsmaatjes app

Wij hebben voor Provincie Overijssel de Fietsmaatjes app ontwikkeld zodat collega’s elkaar onderling stimuleren om vaker naar het werk te fietsen.

uitdaging

uitdaging

Een mobiele app ontwikkelen die geschikt is voor zowel Android als iOS, dat de fietsprestaties meet én collega’s onderling aanmoedigt om vaker te fietsen.

vooruitgang

Een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en geoptimaliseerde Fietsmaatjes app stimuleert medewerkers om vaker te fietsen en hun ritten te registreren.

impact

Mensen komen vaker op de fiets naar hun werk. Dit verbetert de gezondheid, is goed voor het milieu en leuk voor de portemonnee.

uitdaging

Twente Mobiel is ontstaan vanuit Provincie Overijssel en heeft als missie het verminderen van auto’s in de spits en het reduceren van CO2. Om dat te kunnen bewerkstelligen, helpt Twente Mobiel diverse werkgevers bij hun mobiliteitsbeleid waarbij er een focus ligt op het stimuleren van medewerkers om vaker de fiets te pakken. Daarvoor zijn er diverse campagnes gestart en is de Fietsmaatjes app in het leven geroepen. Het doel van de app is dat collega’s op de werkvloer elkaar op een laagdrempelige manier stimuleren om met de fiets naar hun werk te komen.

Aan SST Software de uitdaging om de Fietsmaatjes app te herontwikkelen zodat deze ingezet kan worden tijdens landelijke campagnes. Hiervoor is door Twente Mobiel een uitgebreid functioneel Programma van Eisen opgesteld. De Fietsmaatjes app moest een gebruiksvriendelijke Android & IOS app worden waarin medewerkers hun ritten eenvoudig kunnen registreren, hun fietsprestaties bij kunnen houden en aangemoedigd worden om vaker met de fiets te gaan.

vooruitgang

vooruitgang

De Fietsmaatjes app die we hebben doorontwikkeld is betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en stimuleert medewerkers om vaker te fietsen. Met de toepassing van innovatieve ritregistratie technologie zijn fietsprestaties te meten en worden medewerkers onderling uitgedaagd. Door de vernieuwde Fietsmaatjes app is de registratie van fietsritten sterk verbeterd en is de nadruk tijdens de fietsactie(s) meer op gezondheid komen te liggen. Dit door de intrinsieke motivatie van deelnemers te ondersteunen.

Om te voldoen aan het Functioneel Programma van Eisen vanuit Twente Mobiel, hebben we de innovatieve technologie van onze mobiliteitspartner Mobidot geïmplementeerd. Daarnaast zijn er diverse designelementen aangepakt en hebben we bij de doorontwikkeling van de Fietsmaatjes app ook het onboarding-proces geoptimaliseerd. Dit maakt het voor deelnemers aan het programma eenvoudiger om hun mobiel op de juiste manier te configureren voor correcte meetresultaten.

impact

2

apps

Voor de Fietsmaatjes app zijn twee versies herontwikkeld; zowel de Android als iOS versie zijn geoptimaliseerd.

1

centraal beheersysteem

Eén omgeving waarin gebruikers en instellingen kunnen worden beheerd.

1

ritregistratie technologie

De innovatieve ritregistratie van onze partner Mobidot is geïmplementeerd in de app.

49

werkgevers

In totaal doen maar liefst 49 werkgevers mee met Fietsmaatjes 2022.

2

campagnes

De app wordt inmiddels gebruikt in 2 campagnes, namelijk Fietsmaatjes 2022 en het Vitaliteitsonderzoek in samenspraak met de GGD.

impact

Door de Fietsmaatjes app te optimaliseren én gebruiksvriendelijker te maken, worden deelnemende medewerkers sneller gemotiveerd om vaker op de fiets naar hun werk te gaan. Elke medewerker kan vooraf fietsdoelen instellen en na het behalen van deze doelen, kunnen zij zowel een geldelijke beloning als diverse motiverende badges winnen.

Via de eenvoudige chatfunctie stimuleren de buddy’s hun collega’s tijdens het fietsen. Dit verbetert de gezondheid, reduceert CO2-uitstoot en is leuk voor de portemonnee. De Fietsmaatjes app wordt inmiddels succesvol in 2 campagnes ingezet.

services

team Twente Mobiel

Rick
Freddie

Welkom vraag

Cookies zijn nodig voor het contact-formulier. Toon cookiemelding

velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

cases