SST Software – Maatwerk software Enschede
Facebook Instagram LinkedIn

welkom nieuws

We hebben voor U-Today een nieuwswebsite met bijbehorende app ontwikkeld waarmee belangrijke artikelen en nieuwsberichten eenvoudig zijn te delen met lezers.

uitdaging

uitdaging

Realiseer een website én mobiele app die nieuws snel en overzichtelijk naar de lezers brengt.

vooruitgang

Vanuit één plek eenvoudig nieuwsartikelen kunnen posten, bewerken en overzichtelijk weergeven voor lezers.

impact

Belangrijk nieuws snel en eenvoudig kunnen verspreiden via zowel de website als met pushmeldingen via de mobiele app.

Overal universiteitsnieuws lezen

uitdaging

U-Today is het onafhankelijke journalistieke medium van de Universiteit Twente (UT). Met dagelijks nieuws houdt het platform de UT en haar omgeving op de hoogte van actualiteiten. Net als veel andere nieuwsmedia was U-Today op zoek naar manieren om zichzelf opnieuw uit te vinden om aantrekkelijk te blijven voor hun publiek. Naast de reguliere nieuws-voorziening, moest er ook ruimte zijn voor Magazines en Specials. Daarnaast was er de wens om het online platform uit te breiden met een Android en iOS app.

Aan SST de uitdaging om een website en mobiele applicatie te ontwikkelen die U-Today ondersteunt bij de verspreiding van belangrijk nieuws en actualiteiten. Uitgangspunten voor de website en app waren een toekomstbestendig ontwerp en gebruiksgemak voor zowel U-Today als de gebruikers van de app. De focus lag daarom zowel op de backend voor een prettige invoer van artikelen, als op een gebruiksvriendelijke frontend.

vooruitgang
Digitaal nieuwsplatform

vooruitgang

De website en mobiele app die we hebben ontwikkeld, geeft U-Today de controle over alle berichtgeving en nieuwsartikelen. Met de configurabele Homepage kunnen de belangrijkste artikelen worden geselecteerd en bovenaan de website of app worden weergegeven. Ook kan U-Today nu middels push notificaties via de mobiele app het laatste nieuws snel en eenvoudig delen met haar lezers. Dankzij deze functionaliteiten kunnen lezers bij het openen van de site direct de belangrijkste berichten tot zich nemen of verder klikken naar een van de Magazines of Specials.

Om een website en mobiele applicatie (Android & iOS) te kunnen ontwikkelen die aansluiten op de specifieke wensen, hebben we nauw samengewerkt met U-Today. Een externe designer heeft het design opgesteld en aan de hand daarvan zijn we samen met U-Today aan de slag gegaan. De basisopzet voor de website en mobiele app hebben we stapsgewijs met U-Today uitgebreid tot een eerste versie. Deze is vervolgens succesvol gelanceerd. Inmiddels zorgen we periodiek voor updates op de productieomgeving en implementeren we gewenste kleine verbeteringen.

impact

nieuwshistorie

Het nieuws van de afgelopen jaren wordt binnen de website en app bijgehouden en aangevuld met actualiteiten.

één backend

Vanuit één backend kan U-Today snel schakelen en nieuwsartikelen plaatsen.

tweetalig

Met de tweetalige nieuwssite kunnen ook de internationale studenten van de Universiteit Twente het nieuws tot zich nemen.

android & iOS

De applicatie is beschikbaar voor Android en iOS, zodat elke lezer push notificaties aan kan zetten.

gemak

Vanuit een overzichtelijke weergave kunnen gebruikers van de app snel en gemakkelijk het laatste nieuws lezen.

Mobiele app voor universiteitsnieuws

impact

Door het ontwikkelen en beheren van de website en apps, heeft U-Today een stabiele basis om haar nieuws te verspreiden onder lezers. Met dagelijks nieuws, diepte-interviews, fotoverhalen en video's houdt het platform de UT en haar omgeving op de hoogte van actualiteiten. De belangrijkste berichtgevingen worden snel en eenvoudig gedeeld via zowel de Homepage als via pushmeldingen in de mobiele app. Bij de ontwikkeling is er rekening gehouden met eventuele toekomstige aanpassingen, zo gaat het design met de tijd mee.

services

team U-Today

Menno
Daisy
Kevin
Kevin

Welkom vraag

Cookies zijn nodig voor het contact-formulier. Toon cookiemelding

velden gemarkeerd met een * zijn verplicht