SST Software – Maatwerk software Enschede
Facebook Instagram LinkedIn

welkom werkgemak

We hebben voor Menkehorst Kwekerijen een foto beheersysteem ontwikkeld waarmee grote sets van beeldmateriaal snel en gemakkelijk kunnen worden samengesteld voor beurzen en catalogi.

uitdaging

uitdaging

Een foto beheersysteem ontwikkelen voor een overzichtelijke weergave van ruim 50.000 productfoto's om deze eenvoudig te selecteren voor marketingmateriaal.

vooruitgang

Vanuit één archief de foto’s categoriseren, intelligent selecteren en voorleggen aan de verschillende gebruikers.

impact

Een grote hoeveelheid productfoto’s overzichtelijk, makkelijk en met grote tijdwinst kunnen gebruiken voor marketingdoeleinden.

uitdaging

Menkehorst Kwekerijen heeft een groeiend fotoarchief van 50.000 foto’s. Het onderhouden en goed in beeld hebben van alle foto’s was complex en het handmatig samenstellen van fotosets voor beurzen en catalogi erg arbeidsintensief. In plaats van dat Menkehorst Kwekerijen het marketingmateriaal kon verbeteren, ging er veel tijd verloren aan repetitieve werkzaamheden en de administratie bijhouden.

Aan SST de uitdaging om een foto beheersysteem te ontwikkelen waarin het fotoarchief gemakkelijk te bekijken en beheren is. Een wens was daarnaast dat het selectieproces van foto’s voor catalogus en beurzen grotendeels is te automatiseren. Het uitgangspunt voor het foto beheersysteem was een eerste ontwerp van Menkehorst, deze is samen met SST verfijnd.

vooruitgang

vooruitgang

De webapplicatie die we hebben ontwikkeld, archiveert en categoriseert alle geïmporteerde foto’s automatisch. Slimme algoritmes selecteren de juiste foto's en leggen de potentiële matches, wanneer gewenst, voor aan de gebruiker. Dankzij de optimalisaties kan Menkehorst Kwekerijen snel en soepel met grote hoeveelheden beeldmateriaal werken.

Om een foto beheersysteem te kunnen ontwikkelen dat aansluit op de specifieke wensen, hebben we samen met Menkehorst Kwekerijen een agile ontwikkelproces doorlopen. Samen zijn de specificaties en het ontwerp in detail uitgewerkt, waarna het systeem in meerdere stappen is gebouwd. Tussentijdse test feedback en gewenste verfijningen van het ontwerp door Menkehorst werden daarbij snel verwerkt tot een nieuwe versie van het product.

impact

50.000

productfoto's

Een snel en soepel systeem met ruim 50.000 foto’s op hoge resolutie.

73.000

producteigenschappen

Automatisch bepaald en bijgewerkt door het systeem bij importeren van de foto’s.

Fotoviewer

met filters en fotorol

Snel en gemakkelijk uit grote fotosets de beste foto selecteren door pre-generatie van thumbnails.

Slimme matching

van beurs en catalogusregels

Het systeem pre-selecteert automatisch de gevraagde foto’s op basis van slimme regels.

impact

Door de ruim 50.000 foto’s in een overzichtelijk beheersysteem te plaatsen, is het bijhouden en gebruiken van foto’s voor marketingdoeleinden gemakkelijker. Met de toevoeging van een stuk automatisering, bespaart Menkehorst Kwekerijen kostbare tijd. Deze tijd kan Menkehorst nu gebruiken voor het optimaal onder de aandacht brengen van haar productassortiment.

services

team Menkehorst Kwekerijen

Anniek
Kevin
Tim

Welkom vraag

Cookies zijn nodig voor het contact-formulier. Toon cookiemelding

velden gemarkeerd met een * zijn verplicht

cases